Nieuws

22 februari 2022: de expositie wordt getoond tijdens een lezing bij het Alzheimer Café in Leeuwarden op dinsdagavond 1 maart aanstaande (Wijkzorgcentrum Greunshiem).


16 februari 2022: de expositie is opgehangen in de Grote Kerk in Elst. Op zaterdag 5 maart, 2 april en 7 mei is de expositie te bezoeken van 13.30 tot 16.30 uur.


29 september 2021: de expositie zal van februari t/m mei 2022 te zien zijn in de Grote Kerk in Elst.

8 oktober 2019: de expositie is de komende maanden tentoongesteld in verpleeghuis Berchhiem in Burgum.


7 januari 2019: de komende tijd is er veel aandacht voor de expositie en het boek tijdens het geven van lezingen voor scholen, ouderenbonden, alzheimer cafés en vrouwenverenigingen.


23 september 2018: in het kerkje van Wyns vond een geslaagde boekpresentatie plaats in aanwezigheid van de geinterviewden.

11 september 2018: het boek is bijna klaar: 23 september om 15.30 uur is de boekpresentatie in het kerkje van Wyns, Wyns nr. 31.


Jitske Kingma van Uitgeverij Elikser zal een kort woord houden, Oeds Visser geeft een toelichting op het boek (en de expositie die eraan vooraf ging) en er zal aandacht zijn voor het voorwoord, geschreven door Joep Dohmen (filosoof & emeritus hoogleraar ethiek aan de Universiteit van Humanistiek te Utrecht).

Daarnaast spreekt Nynke Baron als mantelzorger over de zorg voor haar broer die dementie had en wat ze als kind meemaakte bij de dementie van haar vader (hij had op jonge leeftijd dementie). Muzikale omlijsting is er van Gerard & Compagnie.


12 april 2018: een deel van de expositie staat tentoon gesteld tijdens het nursing congres kleinschalig wonen in de Reehorst te Ede.


2 februari 2018: In het voorjaar van 2018 wordt de expositie veel gebruikt tijdens lezingen voor ouderenbonden en vrouwenverenigingen. 


1 december 2017: vanaf vandaag tot en met 15 januari 2018 zal de expositie getoond worden in het Sûnenz Centrum in Drachten, Burgemeester Wuiteweg 140b.


Zaterdag 23 september: de boot ligt weer in Bartlehiem, de expositieweek is voorbij. We kunnen terug zien op een geslaagde week met veel bezoekers en veel lovende reacties.


Donderdag 21 september. 'Eigenlijk herken ik in elk verhaal wel iets van mezelf'. Dit is een veel gehoorde reactie van bezoekers. Werkers in de zorg staan aan de andere kant. Zij zeggen: 'Hier heb ik nooit bij stilgestaan.' Voor hen heel leerzaam.


Nog twee dagen de mogelijkheid om deze mooie, ontroerende, herkenbare en warme expositie te zien. Vandaag Sneek en morgen Bartlehiem. Mis het niet!

Zaterdag 16 september: Vandaag een bijzonder moment. De expositie is geopend in aanwezigheid van de geïnterviewden. Zij konden als eerste zien hoe hun verhalen weergegeven zijn in de diverse panelen. 


Reacties van de geïnterviewden: 


'Prachtig vormgegeven. Ik hoop dat het voor veel mensen troost en schoonheid zal opleveren.'


'Geraakt! Geniet van de reis.' 

Donderdag 14 september: Vandaag zijn de panelen opgehangen. Al met al nog een hele klus om uit te vogelen hoe het opgehangen moet worden. Maar het is gelukt en het resultaat is prachtig! Het Fries Dagblad is langs geweest voor een interview.

Donderdag 7 september 2017: de kunstwerken zijn aan boord! We hebben gekeken hoe ze opgehangen kunnen worden in de expositieruimte. Ondertussen wordt er hard gewerkt het ruim geschikt te maken voor de expositie.


Dinsdag 5 september 2017: De PR machine loopt op volle toeren. Persberichten zijn de deur uit, sites met uitagenda's worden gevuld en flyers worden verspreid.